نورآسمان

نسخه‌ي كامل: سخنان گهر بار
شما هم اكنون متن قالب بندي نشده را مي‌بينيد.مشاهده‌ي نسخه‌ي اصلي
عبد اللَّه بن سنان مى‏گويد: امام صادق (ع) فرمود: حواريون به عيسى بن مريم گفتند: اى آموزگار نيكى‏ها! به ما ياد بده كه سخت‏ترين چيزها چيست؟ گفت: سخت‏ترين چيزها خشم خداوند است. گفتند: با چه چيزى از خشم خداوند مى‏توان دورى كرد؟ فرمود: به اينكه شما به كسى خشم نگيريد. گفتند: سرچشمه خشم چيست؟ فرمود: تكبر و خود بزرگ بينى و كوچك شمردن مردم.

لیثی از امام صادق علیه السلام نقل می کند که فرمود: شیعیان مارا در سه مورد امتحان کنید: موقع فرارسیدن وقت نماز، بنگرید که چگونه بر آن موظبت می کنند و در باره اسرارشان که چگونه آن را از دشمن ما حفظ می کنند و درباره ی اموالشان، بنگرید که چگونه به برادرانشان کمک می کنند.

از کتاب شریف خصال شیخ صدوق-باب خصلتهای سه گانه-ج 1- ص 161 (ترجمه ی یعقوب جعفری)

----------------------------------------------------------------------------------
شناخت توحید با دو خصلت

هشام ابن سالم گفت: امام صادق علیه السلام فرمود: از پدرم شنیدم و او از پدرش شنید که مردی از امیر المومنین علیه السلام از جای برخاست و به او گفت: یا امیرالمومنین!پروردگارت را با چه چیزی شناختی؟
فرمود: با به هم خوردن عزم و اراده و شکسته شدن همت، هر گاه که چیزی را قصد کردم، خدا میان من و قصدم حایل شد و من چیزی را اراده کردم ولی قضای الهی با آن مخالفت نمود، پس دانستم که سامان دهنده ی کارها کسی غیر از من است. آن شخص گفت: چگونه سپاس نعمتهای خدا را به جای آوردی؟ فرمود: به بلایی توجه کردم که از من دور کرده و دیگری را به آن مبتلا ساخته است، پس دانستم که به من نعمت داده و سپاسگزاری کردم. آن شخص گفت: برای چه ملاقات او را دوست داری؟
فرمود: وقتی دیدم که دین فرشتگان و پیامبران و انبیای خود را برای من برگزیده، دانستم که کسی که مرا اینگونه گرامی داشته، مرا فراموش نمی کند، پس ملاقات او را دوست داشتم.

از کتاب شریف خصال شیخ صدوق-باب خصلتهای دوگانه-ج 1- ص 57 (ترجمه ی یعقوب جعفری)

-----------------------------------------------------------------------------------
قال الصادق عليه السلام:
كان امير المؤمنين عليه السلام اذا توضا لم يدع احدا يصب عليه الماء قال:لا احب ان اشرك فى صلاتى احدا.
علل الشرايع 1:323
حضرت صادق عليه السلام فرمود:
حضرت امير المؤمنين عليه السلام:بهنگام وضو گرفتن اجازه نمى‏داد كسى برايش آب بريزد و مى‏فرمود:دوست ندارم در نمازم به درگاه خدا كسى را شريك قرار دهم.

-----------------------------------------------------------------------------------
امام صادق (ع ) فرمود:

(لا يـَصـيـرُ الْعـَبـْدُ عـَبـْداً خـالِصـاً لِلّهِ عـَزَّوَجـَلَّ حـَتـّى يـَصـيـرَ الْمـَدْحُ وَ الذَّمُّ عـِنـْدَهـُ سَواءً...)

انـسـان ، بـنـده خـالص خـداى بـزرگ نـمـى شود تااينكه تعريف وتكذيب (ديگران ) در نظرش يكسان باشد.

بحارالانوار، ج 73، ص 294.
امام صادق عليه‏السلام : اِتَّقُوا اللّه‏َ وصُونوا دِينَكُم بِالوَرَعِ
از خدا پروا كنيد و با پارسايى از دينتان پاسدارى نماييد .
الكافي: ج 2 ، ص 76 ، ح 2 (ميزان الحكمة : ج 4 ، ص 3509)
RoseRoseRoseRoseRose
امام صادق عليه‏السلام : إنَّ مِن التَّواضُعِ أن يَجلِسَ الرّجُلُ دُونَ شَرَفِهِ
تواضع در مجلس ، آن است كه كسى در كم‏تر از جايگاهش بنشيند .
الكافي: ج 2 ، ص 123 ، ح 9 (ميزان الحكمة : ج 4 ، ص 3557)
امام صادق عليه‏السلام : مَن كانَ عاقِلاً كانَ لَهُ دِينٌ ، ومَن كانَ لَهُ دِينٌ دَخَلَ الجَنَّةَ
هر كه خردمند باشد ، ديندار است و هر كه ديندار باشد به بهشت مى‏رود.
الكافي: ج 1 ، ص 11 ، ح 6 (موسوعة العقائد الإسلامية : ح 339)
امام صادق عليه‏السلام : اُمِرَ النّاسُ بخَصلَتَينِ فَضَيَّعُوهُما فَصارُوا مِنهُما على غيرِ شيءٍ : الصَّبرُ والكِتمانُ
مردم به رعايت دو خصلت مأمور شدند و آن دو را تباه كردند و همه چيز را از دست دادند : شكيبايى و رازدارى.
الكافي: ج 2 ، ص 222 ، ح 2 (ميزان الحكمة : ج 3 ، ص 2668)
امام صادق عليه‏السلام : إنّ لكلٍّ أجلاً لا يَعْدُوهُ
براى هر كس مدتى است كه از آن فراتر نمى‏رود.
الكافي: ج 2 ، ص 230 ، ح 1 (ميزان الحكمة : ج 4 ، ص 3636)
امام صادق عليه‏السلام : المؤمنُ حَسَنُ المَعونةِ ، خفيفُ المَؤونةِ
مؤمن ، ياورى خوب و كم هزينه است.
الكافي: ج 2 ، ص 241 ، ح 38 (ميزان الحكمة : ج 1 ، ص 206)
امام صادق عليه‏السلام : كَفى بالمَرْءِ اعتِمادا على أخيهِ أنْ يُنْزِلَ بهِ حاجتَهُ
همين اعتماد هر كس به برادرش ، كافى است كه نيازش را با او در ميان گذارد.
الكافي: ج 2 ، ص 198 ، ح 8 (ميزان الحكمة : ج 1 ، ص 49)
آدرس اصلي