نورآسمان

نسخه‌ي كامل: روایات در مورد حضرت زهرا (س)
شما هم اكنون متن قالب بندي نشده را مي‌بينيد.مشاهده‌ي نسخه‌ي اصلي
صفحات: 1 2 3 4 5
[تصوير: 8.gif]

== Rose سلام خدمت تمام محبین اهل بیت نبوة Rose==

روایات و سخنانی که در شأن این بانوی بزرگ و سیدة نساء عالمین (س) بیان شده است ، در این تاپیک قرار میگیرد.

إِنَّ فَاطِمَةَ خُلِقَتْ حُورِيَّةً فِي صُورَةِ إِنْسِيَّة
عن جعفر بن محمد عن آبائه عليهم السّلام قال: قال رسول اللَّه صلّى اللَّه عليه و آله:

يا فاطمة
أ تدرين لما سمّيت فاطمة؟ قال عليّ عليه السّلام: يا رسول اللَّه لما سمّيت؟ قال صلّى اللَّه عليه و آله: لأنّها فطمت هي و شيعتها من النّار.

==== Rose Rose Rose ====

پیامبر اکرم (ص) فرمودند :

ای فاطمه ! میدانی چرا فاطمه نامیده شده ای ؟

علی گفت : یا رسول الله چرا فاطمه نامیده شده ؟

پیامبر فرمودند : براى اينكه او و شيعيانش از آتش جدا گرديده‏اند.
(1)

======================
1 - الحكم الزاهرة با ترجمه انصارى
وَ رُوِيَ عَنِ الصَّادِقِ (ع) أَنَّهُ قَالَ :

لِفَاطِمَةَ (ع) تِسْعَةُ أَسْمَاءَ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ :

فَاطِمَةُ وَ الصِّدِّيقَةُ وَ الْمُبَارَكَةُ وَ الطَّاهِرَةُ وَ الزَّكِيَّةُ وَ الرَّاضِيَةُ وَ الْمَرْضِيَّةُ وَ الْمُحَدَّثَةُ وَ الزَّاهِرَة

[تصوير: 11.gif]

امام صادق (ع) فرمودند :

براى حضرت زهراء در نزد خداوند 9 اسم است كه عبارتند از:

فاطمه، صديقه، مباركه، طاهره، زكيه، راضيه‏ ،مرضيه، محدّثه، و زهراء(1)

===================
1 - اعلام الوری ص 148 ، زندگانی 14 معصوم ص 221
RoseRoseRose=================== RoseRoseRose

وَ قَالَ النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ:

« إِنَّ فَاطِمَةَ بَضْعَةٌ مِنِّي، مَنْ آذَاهَا فَقَدْ آذَانِي، وَ مَنْ غَاظَهَا فَقَدْ غَاظَنِي و من عصاها فقد عصاني وَ مَنْ سَرَّهَا فَقَدْ سَرَّنِي »

[تصوير: Gol2.gif]

فاطمه پاره تن من است، هر كه او را آزار نمايد مرا آزار نموده، و هر كه او را بغيظ آورد مرا بغيظ آورده و هر که او را معصیت کند مرا معصیت کرده ، و هر كه او را شاد كند مرا شاد كرده. (1)

[تصوير: 13.gif]

وَ قَالَ النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ:

« إِنَّ فَاطِمَةَ بَضْعَةٌ مِنِّي، وَ هِيَ رُوحِيَ الَّتِي بَيْنَ جَنْبَيَّ، يَسُوؤُنِي مَا سَاءَهَا، وَ يَسُرُّنِي مَا سَرَّهَا » (2)

فاطمه پاره تن منست و او جان منست كه در ميان دو پهلوى من است، مرا بد مى‏آيد آنچه او را بد آيد و مسرور ميدارد مرا آنچه او را مسرور دارد

[تصوير: 2.gif]

=======================
1 ، 2 - اعتقادات الإمامية و تصحيح الاعتقاد
[تصوير: 7.gif]

فَضَائِلُ شَهْرِ رَمَضَانَ، لِلصَّدُوقِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِبْرَاهِيمَ بْنِ إِسْحَاقَ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ الْكُوفِيِّ عَنِ الْمُنْذِرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ الْخَزَّازِ عَنِ الرِّضَا (ع) قَالَ فِي حَدِيثٍ طَوِيلٍ :

كَانَتْ فَاطِمَةُ عَلَيْهَا السَّلَامُ إِذَا طَلَعَ هِلَالُ شَهْرِ رَمَضَانَ يَغْلِبُ نُورُهَا الْهِلَالَ وَ يَخْفَى فَإِذَا غَابَتْ عَنْهُ ظَهَر(1)

[تصوير: 11.gif]

شيخ صدوق رضوان الله عليه نقل مي‌کند که حضرت رضا (عليه السلام) در ضمن حديث طولاني اي فرموده اند:

فاطمه همواره چنين بود که چون هلال ماه رمضان طلوع مي‌کرد نور او بر نور هلال، غالب مي‌آمد و در نتيجه هلال ناپديد مي‌گشت اما هنگامي که فاطمه غايب مي‌شد هلال ماه مبارک، ظاهر و آشکار مي‌گرديد.

[تصوير: 14.gif]

==================
1- فضائل شهر رمضان و بحارالانوار، ج 43، ص 56
اميرالمؤمنين عليه السلام مي فرمايد:
به درستي كه (فاطمه سلام الله عليها) از آن رو "فاطمه" ناميده شد كه خداوند هر آن كس كه ايشان را دوست داشته باشد، از
آتش مي پوشاند.
(بحارالأنوار 15/43)
سلام
پسر گل اول یه نگاهی به روایات میکردید بعد این روایت رو قرار میدادید چنین روایتی قبلا قرار داده شده و در ضمن اگر یکم ویرایش کنید ضرر نمیکنید.
مضمون این روایت در روایت اول هست
اما این روایت از حضرت علی است و آن از پیامبر و در ضمن منبع ها هم فرق می کند
از امام صادق عليه السلام، از پدرانشان عليهم السلام، نقل شده است كه رسول خدا صلّي الله عليه و آله و سلّم فرمود:
... (به جبرئيل) گفتم: اي حبيب من، جبرئيل، چرا او در آسمان "منصوره" و در زمين "فاطمه " ناميده شد؟ جبرئيل
گفت: در زمين "فاطمه" ناميده شد؛ چرا كه شيعيانش از آتش باز داشته شده اند و دشمنانش از دوستي او محروم شده اند
و در آسمان "منصوره" است؛ و اين است كلام خداوند – عزّوجلّ - كه" و آن روز مؤمنان به ياري خداوند شاد مي شوند
هر كه را بخواهد، ياري م يكند "؛ يعني ياري فاطمه به دوستدارانش.
(بحارالأنوار 4/43 ح 3 ، به نقل از معاني الأخبار)
جابر مي گويد: از امام صادق عليه السلام سؤال كردم: چرا حضرت فاطمه ي زهرا سلام الله عليها "زهرا" ناميده شد؟ فرمود:
زيرا خداوند - عزّوجلّ - ايشان را از نور عظمت خويش آفريد. آن هنگام كه درخشيدن گرفت، آسمان ها و زمين به نورش روشن گرديد و ديدگان فرشتگان را فرا گرفت و ملائكه براي خدا به سجده افتادند و گفتند: اي اله و سرور ما، اين چه نوري است؟ خداوند به آنان وحي فرمود: اين نوري از نور من است. در آسمان خويش سكنايش دادم. از عظمت خويش آفريدمش. از صلب پيامبري از پيامبرانم خارجش مي سازم. به تمامي انبيا برتري اش مي دهم و از آن نور، اماماني را ظاهر مي سازم كه به امر من قيام مي كنند و به حقّ من هدايت مي كنند. آن هنگام كه وحي من قطع شود، آنان را جانشينان خود در زمين خويش قرار مي دهم.
(بحار الانوار12/43 ح 5 ،به نقل از علل الشرائع)
صفحات: 1 2 3 4 5
آدرس اصلي