قالَ عليه السلام : لَتَاءمُرُنَّ بِالْمَعْرُوفِ، وَلَتَنْهُنَّ عَنِ الْمُنْكَرِ، اَوْلَيَسْتَعْمِلَنَّ عَلَيْكُمْ شِرارُكُمْ، فَيَدْعُو خِيارُكُمْ فَلا يُسْتَجابُ لَهُمْ.
ترجمه :
فرمود: بايد هر يك از شماها امر به معروف و نهى از منكر نمائيد، وگرنه شرورترين افراد بر شما تسلّط يافته و آنچه كه خوبانِ شما، دعا و نفرين كنند مستجاب نخواهد شد.
الدّرّة الباهرة : ص 38، س 3، بحار: ج 75، ص 354، ح 10.
راستی جیگر اینا هم بگو برای امر به معروف ونهی از منکر اول باید از خودمون شرع کنم و اینقدر الکی وضع ندیم
بله حرف شما درسته
یه روایتی هم با این مضمون از امیرالمومنین علی علیه اسلام است.
که به زبان شاعر می شه:
تزکیه قبل از تعلم واجب است
نقل قول :اینا هم بگو برای امر به معروف ونهی از منکر اول باید از خودمون شرع کنم و اینقدر الکی وضع ندیم
اتفاقا جزو شرایط امربه معروف و نهی از منکر عامل بودن شخص متذکر دهنده شرط نیست ، از لحاظ اخلاقی میگن که اول خودت انجام بده بعد دیگری رو امر کن
شروط و مراحل دیگری داره
با سلام
چند روز پیش یکی از دوستان همچین مطلبی رو میگفت که آیا وقتی من عمل نمیکنم و گناه میکنم و در مکانی و زمانی کسی این گناه را انجام میدهد
آیا من می توانم او را نهی کنم
؟؟
جواب بله می شود تمام مراجع بر این عمل نظر دارند و میگویند خودت هم گرچه اون گناه را انجام می دهی ولی اگر شرایطش بود میتونی امر و نهی کنی. البته اگر خود شخص میخواهد سختش تاثیر بگذارد باید خودش ابتدا آن عمل زشت را مرتکب نشود.
این یادمان باشد یه وسوسه شیطانی هم می باشد که می گوید :چون خودت انجام نمیدی دلیلی نیست نهی از منکر کنی و...