08-30-2008, 03:57 AM
01-09-2009, 12:53 PM
اقسام ظلم و ستم از دیدگاه نهج البلاغه
آگاه باشید که ظلم بر سه قسم است :
-ظلمی که نابخشودنی است
- ظلمی که بدون مجازات نمی ماند
- ظلمی که بخشودنی و جبران شدنی است.
اما ظلمی که نابخشودنی است , شرک به خدای سبحان است که فرمود :" خداوند هیچگاه از شرک به خود ,در نمی گذرد ."
اما ظلمی که بخشودنی است , ستمی است که بنده با گناهان بر خویشتن روا داشته .
ظلمی که بدون مجازات نیست , ستمگری بعضی از بندگان بر بعض دیگر است که قصاص در آنجا سخت است.مجروح کردن با کارد یا تازیانه زدن نیست بلکه اینها در برابرش کوچک است !
پس مبادا در دین دورویی ورزید که همبستگی و وحدت در راه حق ( گرچه کراهت داشته باشید) از پراکندگی در راه باطل ( گرچه مورد علاقه شما باشد) بهتر است .زیرا خداوند سبحان نه به گذشتگان و نه آیندگان چیزی را با تفرقه عطا نفرموده است .
ترجمه خطبه 176
-ظلمی که نابخشودنی است
- ظلمی که بدون مجازات نمی ماند
- ظلمی که بخشودنی و جبران شدنی است.
اما ظلمی که نابخشودنی است , شرک به خدای سبحان است که فرمود :" خداوند هیچگاه از شرک به خود ,در نمی گذرد ."
اما ظلمی که بخشودنی است , ستمی است که بنده با گناهان بر خویشتن روا داشته .
ظلمی که بدون مجازات نیست , ستمگری بعضی از بندگان بر بعض دیگر است که قصاص در آنجا سخت است.مجروح کردن با کارد یا تازیانه زدن نیست بلکه اینها در برابرش کوچک است !
پس مبادا در دین دورویی ورزید که همبستگی و وحدت در راه حق ( گرچه کراهت داشته باشید) از پراکندگی در راه باطل ( گرچه مورد علاقه شما باشد) بهتر است .زیرا خداوند سبحان نه به گذشتگان و نه آیندگان چیزی را با تفرقه عطا نفرموده است .
ترجمه خطبه 176
01-09-2009, 07:42 PM
سلام ممنون استفاده بردیم
((اما ظلمی که نابخشودنی است , شرک به خدای سبحان است که فرمود :" خداوند هیچگاه از شرک به خود ,در نمی گذرد ."))
اینجا اگر شخص توبه کند در اصل خداوند متعال او را می بخشد و منظور حضرت این است که بدون توبه از دنیا برود
حالا نمیدانم کدام آیه است ولی احتمالا بعدش شاید در مورد توبه گفته باشد
نظر شما چیست ؟
یا علی
((اما ظلمی که نابخشودنی است , شرک به خدای سبحان است که فرمود :" خداوند هیچگاه از شرک به خود ,در نمی گذرد ."))
اینجا اگر شخص توبه کند در اصل خداوند متعال او را می بخشد و منظور حضرت این است که بدون توبه از دنیا برود
حالا نمیدانم کدام آیه است ولی احتمالا بعدش شاید در مورد توبه گفته باشد
نظر شما چیست ؟
یا علی
01-13-2009, 02:04 PM
آیه مطلق هست.
و من حاربکم مشرک.( زیارت جامعه کبیره )
و من یقتل مومنا فجزاءه جهنم خالدا فیها.( کتاب الله )
خودتون دیگه تامل کنید تا متوجه منظور بشید.
و من حاربکم مشرک.( زیارت جامعه کبیره )
و من یقتل مومنا فجزاءه جهنم خالدا فیها.( کتاب الله )
خودتون دیگه تامل کنید تا متوجه منظور بشید.